foto: Egon de Bruin

foto: Marion Burger

artikelGelderlander 'Eigen Pad'
PDF – 627.4 KB 290 downloads

Wie ben ik?

Petra Heeren-Hoff, wandelcoach.

Ik wandel al van jongs af aan recreatief: dagwandelingen tijdens vakanties en ook meerdaagse wandeltochten met rugzak en tent. De liefde voor het wandelen in de natuur (het bos in!) en de wens om hoogbegaafde mensen te helpen die zijn 'vastgelopen' in het leven, zijn mijn drijfveren om wandelcoach te worden.

Mijn coachpraktijk 'Vrijmoedig wandelcoaching' heb ik eind 2016 opgericht na een post-HBO wandelcoachopleiding.

Vanuit een diepgewortelde wens om hoogbegaafde mensen een manier laten vinden om zich vrij te kunnen ontwikkelen in een stimulerende en dragende omgeving, heb ik als bestuurslid bij het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) diverse functies vervuld, en was ik mede-initiatiefnemer van vernieuwend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen (avontuurlijk leren). 

Als coach maak ik een plek waar het oké is om helemaal jezelf te zijn: ik volg je gedachtesprongen en begrijp de complexe verhouding die er kan zijn met je omgeving. Hoe lastig het soms is om meer te kunnen en te willen dan dat 'gewoon' is. Dat het als multi-potentialite fijn is om met veel bezig te zijn, maar dat het soms ook uitputtend kan zijn om alles met diezelfde intensiteit te blijven volhouden. Hoe belangrijk het is om rustpuntjes te creëren in jezelf met behulp van de natuur, zodat het mogelijk is om je leven ten volle te leven.

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden. De steeds uitgebreidere wetenschappelijke onderbouwing van de heilzame effecten van verblijven en bewegen in de natuur die Japanse onderzoekers publiceren, zijn voor mij redenen om komend jaar in Japan onderzoek te gaan doen bij een aantal nationale shinrin-yoku-centra en dr.Qing Li te interviewen voor mijn documentaire en boek over Shinrin-yoku. Ook ben ik aangesloten bij het internationale netwerk van forest-guides in Amerika.

 

Naast mijn eigen praktijk werk ik als coach bij de provincie Gelderland, en als beleidsadviseur archeologie en geschiedenis. 

Boven alles ben ik ben moeder van drie prachtige kinderen (Jaco, Julius en Annemarieke) en getrouwd met Stijn. We wonen met veel plezier in Arnhem, waar we vanuit ons huis de stuwwal van de Veluwe kunnen zien liggen.

Ik houd naast wandelen van fotograferen (met mijn Nikon P1000 of mijn telefoon), lezen, film kijken, bordspellen, LARP, schilderen en kleding maken.

 

Alle foto's op deze site zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders vermeld.

Wil je nog meer weten? Mail me dan met je vraag!