Blog 5 Moelijkst

Toen kwam het moment dat we de keuze definitief maakten: onze kinderen gaan naar een democratische basisschool. Vol overtuiging en vol enthousiasme.

Lees meer »

Blog 4 Twijfels

Zekerheden zijn zo fijn! Iets zeker weten, duidelijkheid, geen twijfel mogelijk! Heerlijk. Jammer genoeg zit ik niet zo in elkaar. Ik zou het soms heel graag willen, maar aan de andere kant ben ik ook wel blij met mijn afwegende en twijfelende kant.

Lees meer »

Blog 3 Eigen pad

Wat te doen? Hoe uit de vaart der volkeren los te breken en aandacht te vestigen op het pad dat wij zelf willen lopen? Ons uitgangspunt (zie blog 1)  leidend laten zijn, in plaats van proberen alles zo geruisloos en makkelijk mogelijk te laten verlopen, zonder dat het schuurt. Wat wilden we ook al weer echt?

Lees meer »

Blog 2 Vaart

En toen waren ze er: kinderen. Drie stuks. En wat daarbij kwam, wij waren er ook ineens: ouders. Twee in totaal. Een vader en een moeder. Naast al die andere rollen die we vervulden in het leven, stonden deze ineens centraal.

Lees meer »

Blog 1 Uitgangspunt

Lang geleden keken mijn lief en ik elkaar diep in de ogen. We spraken met elkaar: 'Als we ooit aan kinderen beginnen, dan is het belangrijkste dat we ze mee willen geven, de ruimte om hun eigen keuzes te maken. Leren om zelf bewust te kiezen wat ze in het leven willen.'

Lees meer »