Wat is wandelcoaching?

 

Samen op pad, de natuur in. Praten over dingen die je dwars zitten, waar je in vastgelopen bent. Of over ideeën die je hebt, en die je wilt gaan realiseren, en je nog net een zetje nodig hebt om er echt mee aan de slag te gaan. Ruimte maken in je hoofd, in je hart. Kijken naar hoe de natuur beweegt, zich ontwikkelt, doorgaat. Genieten van de wind, de regen, de zon op je wangen. En ondertussen, al wandelend nieuwe paden verkennen en jezelf letterlijk de ruimte geven om te zijn wie je bent. Zonder pretenties, zonder maskers. 

Wandelen door inspirerende natuur om:

  • inzichten te krijgen die je helpen uitdagingen in je leven aan te gaan,
  • nieuwe ideeën op te doen voor de toekomst,
  • zaken helder op een rij te krijgen: waar ligt jouw passie? Wat is jouw prioriteit in het leven? Waar wil je naar toe? Welke stappen ga je daarvoor zetten?
  • je vrijer te voelen en vol moed je eigen weg te gaan.

 

Wat is mijn specialisatie? Shinrin-yoku en hoogbegaafdheid

 

Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden. 

In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen. Volgens het Japanse principe shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen haar bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook ons fysieke, mentale en emotionele welzijn: bloeddruk, hartslag en cortisolniveau dalen opvallend, de concentratie en het probleemoplossend vermogen nemen toe. 

Met behulp van eenvoudige oefeningen waarbij je de omgeving bewuster leert waarnemen en alle zintuigen getraind worden, laat ik je zien hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf.

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende woorden: autonoom denker, rijkgeschakeerd gevoelsleven, gedreven en nieuwsgierig, scheppingsgericht, intelligent en sensitief? Dan kunnen we een mooie gelaagdheid aanbrengen in onze wandeltocht: de herkenning en erkenning van hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit helpt met het ten volle kunnen begrijpen en (her)ontdekken van jouw levenspad. Kijk bij mijn links voor meer informatie over hoogbegaafdheid bij volwassenen.

Ook als je aanvoelt dat er een verandering op komst is: een nieuwe maatschappij met nieuwe (circulaire) economie en anders denken, en je wilt daarin mee gaan, maar je zit nog vast in het 'oude denken'.  Je wilt de ballast van het verleden van je afschudden en gaan voor een vrije toekomst, en je bent op zoek naar een stimulerende omgeving om dit ook echt te kunnen doen. Ik bied jou een traject voor moedige mensen, die echt anders willen leven, vrij van bestaande conventies.

 

Wat gaan we doen?

 

Aan het begin staat altijd een kennismaking op de agenda: een vrijblijvend gesprek waarin we elkaar leren kennen en helder krijgen wat jouw vraag precies is, waar je mee wilt gaan wandelen. Dit gesprek duurt ongeveer drie kwartier, en kunnen we op locatie of telefonisch voeren. Net wat jij prettig vindt.

Afhankelijk van jouw coachvraag spreken we af hoe we jouw coachtraject inrichten. Ik stuur je daar een offerte voor.

Tijdens de wandeling praten we, genieten we van de natuur en doen we een aantal oefeningen. Ik kijk altijd naar wat jouw behoefte is tijdens de wandeling, en zet de diverse coachoefeningen zo in, dat je aan het eind van het traject de doelen bereikt die je voor jezelf gesteld hebt. De natuur is een belangrijke spiegel tijdens de wandelingen, ik zet bijvoorbeeld de seizoenen in om een bepaald groeithema te verhelderen: de herfst om te kijken naar wat je wilt loslaten, de winter om te ontdekken waar je stilte voor wilt vragen en naar binnen te keren om zelfonderzoek te doen, de lente om nieuwe ideeën als frisse puntjes boven de grond te zien uitkomen, en de zomer om dingen tot bloei te laten komen: waar ga jij vol voor?

Na afloop van iedere wandeling drinken we nog een kop thee of koffie met iets lekkers in het Grand Café van Fletcher Hotel Wolfheze en praten we nog even na over hoe je de wandeltocht hebt ervaren.

Wil je nog meer weten over wat wandelcoaching inhoudt? Stel je vraag dan via het formulier!

 

Waar gaan we dat doen?

 

Buiten! In het bos, op de heide, bij de rivier. Daar waar de natuur ons kan inspireren en kan begeleiden tijdens jouw wandeling. 

Waar gaan we wandelen? Mijn basecamp is in de bossen van Wolfheze, vlak bij Arnhem.

Het startpunt is de Natuurmonumenten-parkeerplaats aan de Oude Kloosterweg 1, 6874 AA te Wolfheze, op 1 minuut loopafstand van bushalte Hotel Wolfheze, lijn 589 vanaf station Oosterbeek.

We kunnen ook wandelen bij Oosterbeek, Meinerswijk, Warnsborn, Doorwerth, Sonsbeek of Zypendaal. Geef vooral aan als een van deze locaties je voorkeur heeft. Dan plannen we onze tochten daar. Ik ga er vanuit dat je zelf voor je vervoer naar de locatie zorgt.

 

Wandel je mee?

 

Ik kijk er naar uit om samen op pad te gaan! Neem dan contact met me op om een kennismakingsgesprek in te plannen.